Rychlé pohoštění pro nečekané hosty

By : | 0 Comments | On : Únor 14, 2018 | Category : Zajímavé články

mexican-1935154_960_720 - kopie

Zazvoní-li u nás doma nečekaná návštěva, málokdy máme něco po ruce, co bychom jí nabídli jako pohoštění. Zde je pár tipů na rychlovky, které máme připraveny za pár minut, a zároveň si na nich všichni pochutnají. Záleží na tom, jaké ingredience máme zrovna k dispozici.

Zde je několik tipů na bleskové pohoštění:

Jednohubky s česnekovou pomazánkou

Suroviny: pomazánkové máslo nebo tavený sýr, stroužky česneku, trochu majonézy na dochucení, pečivo
Postup: Máslo, majonézu a prolisovaný česnek smícháme a mažeme na kousky pečiva. Můžeme podávat jen tak nebo ozdobit okurkou, tvrdým sýrem, kuličkami hroznového vína.

DSC_00951

Jednohubky s nivovou pomazánkou

Suroviny: pomazánkové máslo nebo tavený sýr, niva, trochu majonézy, kousek šunky, pečivo

Postup: Máslo, majonézu, nivu a nakrájenou šunku smícháme dohromady a mažeme na kousky pečiva, opět můžeme ozdobit např. klobásou, hroznovým vínem nebo tvrdým sýrem.

DSC_0132

Rychlá pomazánka

Suroviny:  měkký salám, máslo cibule, sůl
Postup: Salám umeleme na masovém strojku a vmícháme do našlehaného másla, nakonec vmícháme jemně nakrájenou cibuli, osolíme.

DSC_00103

Rychlé lívanečky

Suroviny: 2 hrnky hladké mouky, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce oleje, trošku cukru, olej na smažení

Postup: Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, cukr a vejce a rozšleháme na hladkou hmotu, ze které pak na rozehřátém oleji usmažíme lívance. Na talíři ozdobíme marmeládou nebo zakysanou smetanou.

0831

Tvarohové lívance

Použité suroviny: 50 dkg měkkého tvarohu, 10 dkg hladké mouky, 1 vejce, cukr podle chuti, špetka soli, olej na smažení

Postup: Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, cukrem a solí a z takto připraveného těsta smažíme na oleji placky, které na talíři ozdobíme zakysanou smetanou a marmeládou nebo rozpuštěnou čokoládou.

1571

Chléb s vaječnou omeletou

Použité suroviny: 4 krajíce chleba, 4 vejce, sůl a pepř, olej, kmín, hořčice, kečup, 1 cibule

Postup: V hrníčku rozšleháme vejce, osolíme, okmínujeme a opepříme a usmažíme po obou stranách na pánvi na oleji, připravíme tak z každého vejce jednu omeletu. Mezitím chléb pomažeme kečupem a hořčicí, poklademe nakrájenými kolečky cibule a navrch uložíme vaječnou omeletu. Zdobíme nakrájeným rajčetem.

005-12

 

Ďábelské topinky

Použité suroviny: 4 plátky chleba, 1 cibule, 20 dkg měkkého salámu (např. dietního), 1 paprika, 2 rajčata, 10 dkg tvrdého sýra, kečup, 1/2 lžičky sladké papriky, špetka chilli koření, sůl, olej

Postup: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájený salám, sýr, papriku a rajčata, sladkou papriku a chilli koření, jemně osolíme a za stálého míchání podusíme. Mezitím na oleji osmahneme plátky chleba (nebo v topinkovači) a potřeme je připravenou směsí.

1561

Topinky s volím okem

Použité suroviny: 4 plátky chleba, 4 vejce, sůl, 2 stroužky česneku, olej, petržel

Postup: Na oleji z vajíček usmažíme osolená volí oka, která poklademe na osmažené plátky chleba pomazané česnekem. Zdobíme nasekanou petrželkou.

1131

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *