Ostružiny plné zdraví
Na ostružinách nejenže si výborně pochutnáme, ale navíc dodáme svému tělu obrovskou moc, kterou ostružiny chrání naše zdraví. Měli bychom tedy využít co nejvíce letního období, kdy dozrávají na našich zahrádkách.
Léčebné účinky:
* Jsou prevencí proti nádorovým onemocněním
* Zmírňují vedlejší účinky při léčbě nádorových onemocnění (chemoterapie a ozařování)
* Zpomalují stárnutí a podporují mladistvý vzhled
* Zachovávají duševní svěžest
* Mírní záněty
* Chrání štítnou žlázu
* Ochraňují játra
* Podporují hubnutí
* Působí proti nachlazení
Obsahují vitamín C, draslík, hořčík, železo a kyselinu listovou
Použití v kuchyni:
Ostružiny využijeme pro zpracovávání marmelád, džemů, zavařenin, můžeme je i zamrazit. Čerstvé ovoce použijeme na koláče, bublaniny a buchty, palačinky a lívance, při výrobě zmrzliny, do pohárů či jogurtu. Většinu svých léčivých účinků si zachovávají i po tepelném zpracování.