Vánoční řecké cukroví

By : | 0 Comments | On : Leden 12, 2014 | Category : Řecká kuchyně

Použité suroviny:

30 dkg hladké mouky, 1 máslo, 15 dkg vlašských ořechů, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 dkg mletého cukru, 1 žloutek, 1 lžíce rumu, 50 hřebíčků, mletý cukr na obalení 

Postup:

Nejprve utřeme do pěny máslo s cukrem a žloutkem, přidáme rum a drcené ořechy, pak opatrně vmícháme mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a necháme chvíli odpočitnout. Z takto připraveného těsta tvoříme malé kuličky, do nichž vtlačíme vždy jeden hřebíček. Upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Ještě horké obalíme v mletém cukru.

Použité koření:

hřebíček celý

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *