Živáňské závitky

2015-04-12
  • Cena : 150,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 60m

Ingredience:

4 hovězí plátky masa
4 plátky anglické slaniny
1 vejce
1 mrkev, kousek celeru
2 cibule
2 lžíce kečupu
sůl a pepř
olej
1 žička polévkového koření

Postup:

Plátky masa naklepeme do šířky, osolíme a opepříme, na každý plátek rozložíme anglickou slaninu. Mrkev a celer nastrouháme na hrubším struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno a v misce smícháme s rozklepnutým vejcem, osolíme a tuto směs rozdělíme na plátky masa, pak je stočíme do závitků a zpevníme párátky nebo režnou nití. Pak je obalíme v mouce a vložíme na rozehřátý olej do přetlakového hrnce, ve kterém jsme již zpěnili drobně nakrájenou cibuli, závitky orestujeme ze všech stran, pak je zalijeme hrknkem vody, přidáme kečup a lžičku polévkového koření, hrnec uzavřeme a dusíme asi 40 minut. Poté závitky vyjmeme a omáčku dochutíme, je-li příliš řídká, zahustíme ji přidáním lžičky hladké mouky rozmíchané v trošce vody, povaříme.

Jako příloha je vhodná rýže, houskový knedlík, brambory.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

382 views

Podobné recepty:
  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • beef-693307_960_720

    Pekingské maso

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky

  • roulades-321140_960_720

    Śpanělský ptáček