Zelové pirohy

2016-05-21
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 35m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 1:5 h

Suroviny:

Těsto:

400 g hladké mouky
1 kostka ztuženého tuku (např. Omega, Iva)
200 ml vody

Náplň:

½ kg kysaného zelí
3 vařené brambory
250 g anglické slaniny
1 cibule
½ lžičky polévkového koření

Postup:

Příprava náplně: Na lžíci oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou anglickou slaninu a smícháme s brambory nastrouhanými na hrubém struhadle a okapaným zelím, dochutíme polévkovým kořením.
Příprava těsta: tuk nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s moukou a vodou do tuhého těsta, které vyválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na čtverečky o rozměru asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtverečku vložíme lžičku zelové náplně, zabalíme a tvarujeme bochánky, které rozložíme na vymazaném plechu, vložíme do trouby a upečeme při asi 150 až 180 st. C.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(1 / 5)

1 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

639 views

Podobné recepty:
  • potatoes-524495_960_720

    Zapečené brambory

  • stažený soubor

    Mrkvovo jablkové placičky

  • DSC_0002

    Domácí flapjack

  • spinach-dumplings-231927_960_720

    Vločkové knedlíky

  • couscous-salad-2921898_960_720

    Jáhly s restovanou zeleninou