Zelňáky

2016-05-28
  • Cena : 60,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 30m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 60m

Suroviny:

Těsto:

400 g hladké mouky
1 kostka ztuženého tuku (např. Omega, Iva)
200 ml vody

Náplň:

½ kg kysaného zelí
3 vařené brambory
250 g anglické slaniny
1 cibule
½ lžičky polévkového koření

Postup:

Příprava náplně: Na lžíci oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou anglickou slaninu a smícháme s brambory nastrouhanými na hrubém struhadle a okapaným zelím, dochutíme polévkovým kořením.

Příprava těsta: tuk nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s moukou a vodou do tuhého těsta, které vyválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na čtverečky o rozměru asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtverečku vložíme lžičku zelové náplně, zabalíme a tvarujeme bochánky, které rozložíme na vymazaném plechu, vložíme do trouby a upečeme při asi 150 až 180 st. C.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 317 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Dýňové rizoto

  • stažený soubor (3)

    Panna cotta s lotuskami

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • jahody2

    Jahody v čokoládě

  • stažený soubor (8) (1)

    Trojbarevný dezert s jablíčky