Zelňáky
2016-05-28- Chod: Chuťovka
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 30m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 60m
Suroviny:
Těsto:
400 g hladké mouky
1 kostka ztuženého tuku (např. Omega, Iva)
200 ml vody
Náplň:
½ kg kysaného zelí
3 vařené brambory
250 g anglické slaniny
1 cibule
½ lžičky polévkového koření
Postup:
Příprava náplně: Na lžíci oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou anglickou slaninu a smícháme s brambory nastrouhanými na hrubém struhadle a okapaným zelím, dochutíme polévkovým kořením.
Příprava těsta: tuk nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s moukou a vodou do tuhého těsta, které vyválíme na pomoučeném vále a nakrájíme na čtverečky o rozměru asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtverečku vložíme lžičku zelové náplně, zabalíme a tvarujeme bochánky, které rozložíme na vymazaném plechu, vložíme do trouby a upečeme při asi 150 až 180 st. C.