Zelňačka se šlehačkou
2014-09-14- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
50 dkg kysaného zelí, 3 natvrdo uvařená vejce, šlehačka, lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, masox (nebo polévkové koření), lžička octu
Postup:
Do hrnce vsypeme balíček kysaného zelí, zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené, zasypeme kmínem, přidáme masox a vaříme asi 35 minut doměkka (vodu kontrolujeme a doléváme). V hrnku rozmícháme šlehačku s moukou a vmícháme do polévky, ještě krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění máslo a na ozdobení nadrobno nasekanou petrželku. Dochutíme solí a octem a na talíři zdobíme nasekanými natvrdo uvařenými vejci. Kdo se neobejde, může nakrájet do polévky i klobásu nebo párek. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo nebo brambory.
Použité koření: