Zelná polévka s klobásou

2014-09-14
  • Cena : 65,-Kč
  • Pro : 5
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 55m

Použité suroviny:

50 dkg kysaného zelí, 4 střední brambory, kousek anglické slaniny, větší klobása, hrst sušených hub, lžíce sádla, malá cibule, lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1/4 litru zakysané smetany, masox (nebo polévkové koření), bobkový list, 4 kuličky nového koření

Postup:

Do hrnce vsypeme balíček kysaného zelí, přidáme masox, bobkový list, nové koření, houby a vaříme asi 35 minut. V jiném hrnci mezitím uvaříme na kostky nakrájené brambory a měkké je přidáme k zelí. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kousky nakrájenou slaninu a nakonec nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mletou papriku a mouku, ještě krátce osmahneme a přidáme do hrnce s vařící polévkou. Povaříme, přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přisypeme na kolečka nakrájenou klobásu, povaříme. Na talíři zdobíme každou porci lžicí zakysané smetany. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.

Použité koření:

paprika sladká mletá

bobkový list

nové koření

polévkové koření

Další vhodné koření:

paprika uzená

kmín drcený

gulášové koření

česnek mletý

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 323 views

Podobné recepty:
  • soup-2845552_960_720

    Rychlá čočková polévka

  • food-993502_960_720

    Hovězí polévka s nudlemi

  • soup-4381589_960_720

    Provensálská polévka se zeleninou

  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0015 (2)

    Boršč