Zelené kari

2014-11-04
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Potřebné suroviny:

 1 kg kuřecích prsou
 2 lžíce zelené kari pasty
 3-5 lístků thajské limetky
 1 menší kořen
zázvoru/galangalu
 2 stébla citronové trávy
 3 lžíce oleje
 800 ml kokosového mléka
 3-4 lžíce rybí omáčky
 2 lžíce cukru
 1 miska hrášku
 100 g hub
 100 g bambusových výhonků
 1 zelená paprika
 2 čerstvé chilli papričky
 lístky čerstvé bazalky dle chuti
 čerstvě vymačkaná limetková
šťáva
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky, na hodně rozpálené pánvi opečeme
dozlatova a odložíme stranou. To samé provedeme i se zeleninou – orestujeme
nakrájené houby, ke kterým přidáme hrášek, nakrájenou zelenou papriku a
bambusové výhonky. Opékáme dle tvrdosti a velikosti – cca 6 minut – a necháme
stranou.
Ve stejné pánvi, na malém množství oleje opražíme kari pastu, přidáme polovinu
kokosového mléka a provaříme do mírného zhoustnutí.
Do vzniklé omáčky postupně přidáváme: na plátky nakrájený zázvor, limetkové
lístky, citronovou trávu, rybí omáčku a chilli (zázvor nám dodává pouze chuť – po
dokončení jej vyjmeme). Po převaření omáčky přidáme předem připravenou
zeleninu a maso, přilijeme zbytek kokosového mléka a necháme povařit do
libovolné hustoty.
Nakonec dochucujeme: trochou cukru, limetkovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvými
chilli papričkami a po odstavení z ohně přisypeme lístky bazalky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

388 views

Podobné recepty:
  • chicken-2451482_960_720

    Kuře na červeném víně

  • food-photography-2358900_960_720

    Řízek Cordon blue

  • painted-787445_960_720

    Naložené řízky

  • appetite-1239048_960_720

    Pivní řízky

  • sweet-and-sour-pork-1264563_960_720

    Vepřové nudličky na arašídech