Žebírko v ostré omáčce
2016-09-05- Chod: Večeře
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:10 h
Použité suroviny:
1 kg žebírek
2 lžíce šlehačky
1 lžička kakaa
1/2 lžíce hladké mouky
2 lžíce medu
1/2 lžičky sladké papriky
1/4 lžičky ostré papriky
1/2 lžičky oregána
sůl a pepř
Postup:
Žebírka vložíme do pekáče a upečeme dozlatova. Pak si připravíme omáčku tak, že smícháme kakao s moukou, paprikou, oregánem, pepřem, medem, zalijeme přiměřeným množstvím vody (asi 1/4 litru), osolíme a takto připravenou omáčkou zalijeme žebírko, které dopečeme do měkka. Hotové žebírko poklademe na talíř. Do pekáče přidáme smetanu a převaříme. Omáčkou pak přelijeme žebírka na talíři.
Vhodná příloha: pečivo