Žebírko v ostré omáčce

2016-09-05
  • Cena : 80,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 60m
  • Připraveno : 1:10 h

Použité suroviny:

1 kg žebírek
2 lžíce šlehačky
1 lžička kakaa
1/2 lžíce hladké mouky
2 lžíce medu
1/2 lžičky sladké papriky
1/4 lžičky ostré papriky
1/2 lžičky oregána
sůl a pepř

Postup:

Žebírka vložíme do pekáče a upečeme dozlatova. Pak si připravíme omáčku tak, že smícháme kakao s moukou, paprikou, oregánem, pepřem, medem, zalijeme přiměřeným množstvím vody (asi 1/4 litru), osolíme a takto připravenou omáčkou zalijeme žebírko, které dopečeme do měkka. Hotové žebírko poklademe na talíř. Do pekáče přidáme smetanu a převaříme. Omáčkou pak přelijeme žebírka na talíři.

Vhodná příloha: pečivo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

487 views

Podobné recepty:
  • wiener-schnitzel-356436_960_720

    Lučinové řízky

  • DSC_0084 - kopie

    Krkovička pečená v troubě

  • DSC_0087

    Grilovaná krkovička

  • DSC_0010

    Čínské řízky

  • lime-1152858_960_720

    Krkovička na medu