Zavařování pečeného masa
2014-05-16- Chod: Oběd
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 60m
- Vaření : 2:30 h
- Připraveno : 3:30 h
Použité suroviny:
vepřové, drůbeží nebo krůtí maso na pečení (musí být bez kosti), sůl, kmín, česnek
Na zavařování: zavařovací sklenice, víčka, zavařovací hrnec
Postup:
Maso tepelně zpracujeme běžným způsobem tak, že ho osolíme, okmínujeme, přidáme česnek, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě (úmyslně nedáváme cibuli, protože by pak mohla ve sklenici zkvasit). Až je maso hotové, vložíme ho do vymytých a vysušených zavařovacích sklenic, zalijeme troškou vody (asi 1,5 dcl), zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 95 až 100 stupňů Celsia po dobu 1 hodiny. Pak sklenice necháme vychladnout a druhý den ještě jednou necháme projít sterilizací po dobu 1 hodiny.