Zavařování pečeného masa

2014-05-16
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 60m
  • Vaření : 2:30 h
  • Připraveno : 3:30 h

Použité suroviny:

vepřové, drůbeží nebo krůtí maso na pečení (musí být bez kosti), sůl, kmín, česnek

Na zavařování: zavařovací sklenice, víčka, zavařovací hrnec

Postup:

Maso tepelně zpracujeme běžným způsobem tak, že ho osolíme, okmínujeme, přidáme česnek, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme v troubě (úmyslně nedáváme cibuli, protože by pak mohla ve sklenici zkvasit). Až je maso hotové, vložíme ho do vymytých a vysušených zavařovacích sklenic, zalijeme troškou vody (asi 1,5 dcl), zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 95 až 100 stupňů Celsia po dobu 1 hodiny. Pak sklenice necháme vychladnout a druhý den ještě jednou necháme projít sterilizací po dobu 1 hodiny.

Kategorie:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 579 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens