Zavařování okurek – sladkokyselých

2014-05-17
  • Cena : 150
  • Pro : 5
  • Příprava : 60m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 1:30 h

Použité suroviny:

okurky na nakládání, cibule, mrkev, křen a kopr

Sladkokyselý nálev: 2,5 litru vody, 0,5 litru octa, 8 dkg soli, 15 dkg cukru, 25 tablet sacharinu (umělého sladidla), 3 hřebíčky, 1 bobkový list, 1/2 lžíce hořčičného semene, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře

Postup:

Okurky očistíme. Cibuli, mrkev i křen nakrájíme na kolečka, kopr propláchneme. Do zavařovacích sklenic uložíme na dno dvě kolečka cibule, 4 kolečka mrkve, 2 kolečka křenu, kousek kopru a sklenici vyložíme okurkami a zalijeme až po povrch nálevem, který připravíme tak, že krátce povaříme všechny výše uvedené suroviny na nálev. Sklenici zavíčkujeme a sterilizujeme v zavařovacím hrnci nebo v troubě při teplotě 80 stupňů Celsia po dobu asi 20 minut.

Použité koření:

hřebíček

bobkový list

hořčičné semínko

nové koření

pepř černý celý

 

Kategorie:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

638 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens