Zavařování dušeného masa

2014-05-16
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 30m
  • Vaření : 2:30 h
  • Připraveno : 3:0 h

Použité suroviny:

maso kuřecí, krůtí, vepřové, sůl, popřípadě koření, trochu oleje

Na zavařování: zavařovací sklenice, víčka, zavařovací hrnec

Postup:

Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme ho na rozehřátém oleji ze všech stran. Pak ho osolíme, podlijeme trochou vody, můžeme přidat koření (úmyslně nedáváme cibuli, protože by pak ve sklenici mohla začít kvasit), přikryjeme pokličkou a podusíme do měkka.Pak masové nudličky vmícháme do vymytých a vysušených zavařovacích sklenic, asi do poloviny sklenice zalijeme vypuštěnou šťávou, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 95 až 100 stupňů Celsia po dobu 1,5 hodiny. Pak sklenice necháme vychladnout a druhý den ještě jednou sterilujeme při téže teplotě po dobu 1 hodiny.

Kategorie:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

767 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens