Žampióny po milánsku

2014-10-17
  • Cena : 50
  • Pro : 2
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

15 žampiónů, 1 malá cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 8 dkg másla, 1/2 lžičky oregána, trochu strouhanky, olej, sůl

Postup:

Žampióny očistíme a oloupeme, odřežeme nožičky a ty nakrájíme na kousky. V kastrolu zpěníme polovinu másla a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli, vsypeme na kousky nakrájené žampiónové nožičky, osolíme, přidáme oregáno a podusíme do měkka (asi 10 minut). Mezitím si připravíme z druhé poloviny másla, mouky a mléka světlou jíšku (v jiném kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zpražíme a zalijeme mlékem, mícháme do zhoustnutí), kterou vmícháme k podušeným nožičkám. Takto připravenou směsí naplníme žampiónové hlavičky, posypeme strouhankou a uložíme do olejem vymazaného pekáče, vložíme do trouby a zepečeme po dobu asi 25minut.

Vhodná příloha: brambory, hranolky, bramborová kaše

Použité koření:

oregáno

Kategorie: Ingredience: , , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

777 views

Podobné recepty:
  • DSC_0299

    Řízky z hřibů

  • lamb-1095653_960_720

    Milánské kotlety

  • pasta-1330541_960_720

    Špagety s houbami

  • crepes-3457_960_720

    Boloňské palačinky s masem

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky