Žampióny po milánsku
2014-10-17- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Chuťovka, Večeře
- Cena : 50
- Pro : 2
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
15 žampiónů, 1 malá cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 8 dkg másla, 1/2 lžičky oregána, trochu strouhanky, olej, sůl
Postup:
Žampióny očistíme a oloupeme, odřežeme nožičky a ty nakrájíme na kousky. V kastrolu zpěníme polovinu másla a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli, vsypeme na kousky nakrájené žampiónové nožičky, osolíme, přidáme oregáno a podusíme do měkka (asi 10 minut). Mezitím si připravíme z druhé poloviny másla, mouky a mléka světlou jíšku (v jiném kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zpražíme a zalijeme mlékem, mícháme do zhoustnutí), kterou vmícháme k podušeným nožičkám. Takto připravenou směsí naplníme žampiónové hlavičky, posypeme strouhankou a uložíme do olejem vymazaného pekáče, vložíme do trouby a zepečeme po dobu asi 25minut.
Vhodná příloha: brambory, hranolky, bramborová kaše
Použité koření: