Vepřový paprikáš
2016-09-08- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Cena : 75,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
50 dkg libového vepřového masa
1 cibule
1 sklenice sterilovaného leča
2 lžičky sladké papriky
špetka chilli
1 kelímek zakysané smetany
1 kostka bujónu
1 lžíce hladké mouky
olej, sůl
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání orestujeme, zaprášíme paprikou, podlijeme vodou, přidáme bujón a podusíme do měkka. Pak vmícháme lečo, chilli koření a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, vše společně povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, podle potřeby přisolíme.
Vhodná příloha: rýže, čerstvé pečivo