Vepřový guláš s fazolemi
2014-08-26- Cena : 100,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 20m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:20 h
Použité suroviny:
50 dkg vepřového plecka, 10 dkg sušených fazolí, kousek točeného salámu, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 3 stroužky česneku, olej, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, špetka mexického koření, špetka drceného kmínu, špetka majoránky, bobkový list, špetka bazalky
Postup:
Fazole namočíme den předem, druhý den k nim přidáme bazalku a uvaříme je v téže vodě do měkka. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, ke které přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme sladkou paprikou a opečeme za stálého míchání ze všech stran. K masu přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, mexické koření, zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme až do změknutí masa. Zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v trošce vody. Přidáme zcezené fazole, salám nakrájený na kostky, bobkový list a majoránku a ještě chvíli povaříme.
Vhodná příloha: čerstvé pečivo
Použité koření: