Vepřový guláš recept
2014-08-26- Cena : 90,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 20m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:20 h
Použité suroviny:
40 dkg vepřového plecka, 2 ostřejší klobásy, 2 cibule, olej, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky sladké papriky, kmín, špetka ďábelského koření, sůl
Postup:
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, pak na kostky nakrájené maso a opékáme za stálého míchání, až vypustí šťávu. Osolíme, přilijeme trošku vody, přidáme kmín, špetku ďábelského koření a dusíme do změknutí masa. Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Přimícháme kečup a klobásy nakrájené na kolečka, chvilku povaříme a podáváme.
Vhodná příloha: houskový knedlík, pečivo
Použité koření: