Vepřové kostky na kari
2016-10-10- Kuchyně: Indická kuchyně
- Chod: Oběd
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Použité suroviny:
40 dkg libového vepřového masa
2 cibule
4 stroužky česneku
kousek másla
2 lžičky kari koření
trošku chilli
1/2 ličky kmínu drceného
špetka zázvoru mletého
špetka skořice mleté
sůl a pepř
trošku cukru
citrónová šťáva
Postup:
Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a orestujeme, pak vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opékáme. Nakonec vsypeme kari koření, chilli, kmín, zázvor, skořici, trošku cukru, podlijeme troškou vody a podusíme do měkka.
Vhodná příloha: rýže