Vepřové koleno v pivním těstíčku
2015-08-04- Chod: Oběd
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 20m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:20 h
Potřebné suroviny:
1 vepřové koleno
1 cibule
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl, olej
Těstíčko:
2 vejce
150 g hladké mouky
½ dcl desetistupňového piva
1 lžíce oleje, sůl
Postup:
Vepřové koleno vložíme do hrnce společně s cibulí, novým kořením a bobkovým listem, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Po jeho vychladnutí maso vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky.
Plátky masa pak obalujeme v těstíčku, které získáme smícháním potřebných surovin, a usmažíme na oleji z obou stran.
Podáváme s bramborovou kaší nebo pečivem.