Tvarohový koláč s rebarborou
2014-10-10- Chod: Chuťovka
- Cena : 95,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 35m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 60m
Potřebné suroviny:
Těsto: 500 g polohrubé mouky, 200 g cukr moučka, 200 g másla nebo Hery, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Tvarohová náplň: 2 měkké tvarohy (nejlépe ve vaničce), 2 vejce, 1/2 l mléka (i méně – podle potřeby, aby náplň nebyla příliš řídká), cukr moučka podle chuti – smícháme vše dohromady
Rebarborová náplň: asi 500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky), cukr krupice podle chuti, kousek másla – v kastrolu na rozehřátém másle za stálého míchání podusíme rebarboru smíchanou s cukrem do měkka.
Postup:
Těsto připravíme tak, že smícháme mouku, cukr moučku a máslo, čímž nám vznikne drobenka. Tu rozdělíme na větší a menší polovinu. Do větší poloviny vmícháme prášek do pečiva a do menší poloviny přidáme vanilkový cukr. Větší polovinu těsta (s kypřícím práškem) rozmačkáme na vymazaný a vysypaný plech, na to rozetřeme tvarohovou náplň, na kterou rozetřeme ještě rebarborovou hmotu a posypeme zbylou (menší) polovinou těsta (s vanilkovým cukrem). Upečeme v troubě při 180 st. C.