Tvarohové řezy s povidly
2015-03-20- Chod: Chuťovka
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 15m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 45m
Potřebujeme:
Těsto:
300 g hladké mouky
2 vejce
200 g cukru krupice
hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek do pečiva
Náúplň:
2 tvarohy
100 g mletého cukru
1/2 hrnku mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vejce
povidla (asi hrnek)
Postup:
Nejprve připravíme těsto: ušleháme vejce s cukrem, přilijeme olej, pak mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pak si připravíme tvarohovou náplň: tvarohy smícháme s vejci, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem. Plech vyložíme pečícím papírem. Na plech vylijeme polovinu těsta, na to rozetřeme tvarohovou náplň. Povidla po lžičce klademe pravidelně po celém plechu. Nahoru rozetřeme druhou polovinu těsta. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme při 150 až 180 st. C.
Buchta má podobnou chuť jako povidlové koláče.