Sýrový venkovský koláč
2014-10-14- Kuchyně: Francouzská kuchyně
- Chod: Chuťovka, Večeře
- Cena : 110,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 10m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 12,5 dkg másla, 12,5 dkg tvarohu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, sůl, kmín
Náplň: 30 dkg tvrdého sýra, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg šunky, 1 zakysaná smetana, 4 vejce, sůl a pepř
Postup:
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, tvaroh, máslo, vejce, osolíme a vypracujeme těsto, které rozložíme do vymazané a vysypané koláčové formy, vložíme do trouby a chvilku předpečeme (asi 10 minut). Mezitím v míse smícháme nakrájenou slaninu, šunku a sýr na kostičky, vajíčka, smetanu, sůl a kmín, promícháme a rozložíme na těsto, znovu vložíme do trouby a dopečeme ještě asi 3/4 hodiny.