Svíčková na smetaně z králíka

2014-11-05
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 55m
  • Připraveno : 1:10 h

Použité suroviny:

1/2 králíka, 2 mrkve, 1 petržel, 1 celer, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sladká smetana, mléko, sůl,polévkové koření, citrónová šťáva, 2 lžíce hladké mouky

Postup:

Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostky a rozložíme na dně pekáče spolu s bobkovými listy a novým kořením. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Nahoru položíme kousky králíka, osolíme, přikryjeme vrchním dílem a v troubě upečeme, až je maso měkké. Králíka vyjmeme, odstraníme bobkový list a nové koření. Zeleninu i s vodou rozšleháme (nejlépe ručním mixérem), nalijeme do kastrolu, zalijeme mlékem na potřebné množství a zahříváme. Až omáčka začne vřít, přilijeme na zahuštění mouku dobře rozkvedlanou v troše vody a ihned omáčku mícháme, aby nevznikly hrudky. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí, polévkovým kořením a citrónovou šťávou.

Vhodná příloha: houskový knedlík

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

13 171 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • panna-cotta-2416733_960_720

    Tapiokový pudink

  • stažený soubor

    Bábovka s goji

  • stažený soubor

    Dietní tvarohový koláč

  • strudel-1061148_960_720

    Jablkový závin s kaštanovou kaší