Svíčková na smetaně

2016-07-20
  • Cena : 130,-
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Použité suroviny:

500g zadního hovězího
mrkev
petržel a celer
cibule
1 smetana
1 lžička hořčice
2 lžíce hladké mouky
trošku cukru
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 lžička polévkového koření
sůl a pepř
citrón
olej

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme naklepané osolené plátky masa a orestujeme je z obou stran. Pak přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na kostičky, vše společně osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme nové koření a bobkový list, trošku cukru a pepře a podusíme, až je maso měkké. Po celou dobu podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme, vyjmeme i bobkový list a nové koření, pak vzniklou zeleninovou šťávu rozmixujeme, znovu ji přivedeme k varu, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, polévkové koření a povaříme. Dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Zdobíme kolečky citrónu a brusinkovým kompotem (nebo rybízovou marmeládou). (Pro rychlejší přípravu použijeme přetlakový hrnec.)

Vhodná příloha: houskový knedlík

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 379 views

Podobné recepty:
  • hamburger-494706_640

    Hovězí hamburger

  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • beef-693307_960_720

    Pekingské maso

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky