Svíčková na smetaně
2016-07-20- Chod: Oběd
- Cena : 130,-
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Použité suroviny:
500g zadního hovězího
mrkev
petržel a celer
cibule
1 smetana
1 lžička hořčice
2 lžíce hladké mouky
trošku cukru
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 lžička polévkového koření
sůl a pepř
citrón
olej
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme naklepané osolené plátky masa a orestujeme je z obou stran. Pak přidáme mrkev, petržel a celer nakrájené na kostičky, vše společně osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme nové koření a bobkový list, trošku cukru a pepře a podusíme, až je maso měkké. Po celou dobu podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme, vyjmeme i bobkový list a nové koření, pak vzniklou zeleninovou šťávu rozmixujeme, znovu ji přivedeme k varu, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, polévkové koření a povaříme. Dochutíme hořčicí a citrónovou šťávou. Zdobíme kolečky citrónu a brusinkovým kompotem (nebo rybízovou marmeládou). (Pro rychlejší přípravu použijeme přetlakový hrnec.)
Vhodná příloha: houskový knedlík