Švestkový koláč
2014-06-30- Chod: Chuťovka
- Cena : 140,-Kč
- Pro : 8
- Příprava : 60m
- Vaření : 15m
- Připraveno : 1:15 h
Použité suroviny:
Těsto: 500 g hladké mouky, 100 g cukru, 1 hořčicová sklenice oleje, 5 dkg droždí, 3 – 4 žloutky, 1/4 litru mléka, špetka soli
Nádivka: 500 g měkkého tvarohu, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, cukr podle chuti, vanilkový cukr, 1 žloutek, švestky
Drobenka: 50 g hrubé mouky, 40 g cukr krupice, 40 g másla
Postup:
Mléko trošku zahřejeme, ať je vlažné, přidáme cukr a droždí a zamícháme. Olej se žloutkama dobře rozmícháme a přidáme mouku a všechno ostatní, dobře propracujeme mícháním v těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Těsto pak rozprostřeme na vymazaný plech, na to rozeteřme tvarohovou nádivku, položíme švestkama a zasypeme posypkou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě.