Švestková omáčka

2015-05-08
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 10m
  • Připraveno : 20m

Použité suroviny:

150 g švestkových povidel
kousek másla
2 lžíce hladké mouky
citrónová šťáva
2 hřebíčky
1 lžíce rumu
špetka mleté skořice
cukr a sůl

Postup:

Nejprve z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které vmícháme povidla, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a rozšleháme. Přidáme hřebíček, skořici, cukr a sůl a vše společně povaříme. Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a rumem.

Vhodná příloha: houskový knedlík

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

535 views