Śpanělský ptáček

2016-08-31
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 55m
  • Připraveno : 1:15 h

Použité suroviny:

4 plátky zadního hovězího masa
cibule
vejce
2 nožky párku nebo kousek točeného salámu
sterilovaná okurka
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce hladké mouky
hořčice
olej
pepř mletý černý
masox (nebo polévkové koření)
sůl, kousek másla

Postup:

Plátky masa naklepeme z obou stran, osolíme a z vnitřní strany potřeme hořčicí. Na hořčici naskládáme plátek anglické slaniny, kousek párku a okurky a čtvrt natvrdo uvařeného vejce, plátky masa stočíme a upevníme párátky nebo masovými jehlami. Takto připravené ptáčky obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, do které vložíme ptáčky a opečeme je ze všech stran, poté přilijeme trochu vody, do ní rozdrobíme kostku masoxu (nebo lžíčku polévkového koření) a dusíme za občasného podlévání vodou do měkka. Ptáčky vyjmeme, vzniklou šťávu zaprášíme trochou hladké mouky, ještě krátce povaříme, dochutíme hořčicí a zjemníme přidáním kouska másla.

Vhodná příloha: rýže

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

385 views

Podobné recepty:
  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • beef-693307_960_720

    Pekingské maso

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky

  • beef-623465_960_720

    Frankfurtské plátky