Slovenský guláš

2014-08-26
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 5
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 1:5 h
  • Připraveno : 1:25 h

Použité suroviny:

25 dkg zadního hovězího (nejlépe z kližky), 25 dkg vepřového plecka, 2 cibule, 2 rajčata, 1 paprika zelená, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička gulášového koření, pepř, 1/2 kostky masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl, sádlo, kelímek zakysané smetany

Postup:

Na rozehřátém sádle v tlakovém hrnci zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a za stálého míchání po všech stranách opečeme. Asi za 10 minut přidáme vepřové maso taktéž nakrájené na kostky a za častého míchání opět ze všech stran opečeme. Zasypeme hladkou moukou, kterou za stálého míchání osmahneme společně s masem. Přidáme mletou papriku, gulášové koření, masox nebo polévkové koření, prolisovaný česnek, kečup, kmín a pepř, podle potřeby přiléváme horkou vodu. Až je maso téměř měkké (asi po 40 minutách vaření), přidáme papriku nakrájenou na proužky a rajčata nakrájená na kostičky a vaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme solí. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Vhodná příloha: rýže, těstoviny, pečivo

Použité koření:

paprika sladká

gulášové koření

kmín drcený

pepř černý mletý

polévkové koření

Další vhodné koření:

paprika lahůdková

paprika uzená

česnek mletý

maďarský guláš

kmín mletý

pepř bílý mletý

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

3 902 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš