Slovenská kapustnice
2014-11-05- Kuchyně: Slovenská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 10m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 45m
Použité suroviny:
1 balíček kysaného zelí, 1 klobása, hrst sušených hub, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, hrst sušených švestek bez pecky, 1 kostka bujónu, 1 lžička cukru, sůl a pepř
Postup:
Do hrnce vložíme kysané zelí, předem namočené houby, cukr, bujón, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Během vaření přidáme na kolečka nakrájenou uvařenou klobásu a sušené švestky, zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody a vše společně povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu.