Ślehačkové řezy s ovocem
2016-06-21- Chod: Chuťovka
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
4 vejce
200 g cukr krupice
1 kelímek šlehačky
1 kypřící prášek do pečiva
ovoce (čerstvé nebo mražené) – my jsme použili mražený angrešt a maliny
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
100 g cukr moučka
100 g másla
– smícháme do drobenky
Postup:
Vejce našleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku, prášek do pečiva a šlehačku, dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a nahoru rozprostřeme drobenku. Vložíme do trouby a upečeme při asi 160 st. C po dobu 30 až 40 minut.