Sekané řízky na smetaně
2014-07-15- Chod: Oběd
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 30m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
50 dkg mletého masa, 1 vejce, 1 rohlík, hladká mouka, 2 lžičky sladké mleté papriky, lžička koření domácí sekaná, špetka pepře, sůl, olej
Omáčka: 2 lžíce másla (nebo oleje), 1 smetana, 2 lžíce hladké mouky, půl kostky masoxu, 2 lžíce rybízové marmelády, citrónová šťáva, 1 lžička worchesterové omáčky, sůl
Postup:
V míse smícháme mleté maso s rohlíkem (který jsme předtím namočili ve vodě, vymačkali a rozmělnili), vejce, mletou sladkou papriku, pepř a koření domácí sekaná, osolíme a řádně promícháme, zahustíme moukou. Tvoříme malé placaté řízky, které osmažíme po obou stranách na rozpláleném oleji. Omáčku vyrobíme tak, že na oleji nebo másle zpěníme mouku, zalijeme trochou vody, přidáme kousek masoxu a povaříme. Na dochucení přidáme worchesterovou omáčku, marmeládu, sůl a citrónovou šťávu, krátce povaříme. Usmažené řízky na talíři podlijeme připravenou omáčkou.
Vhodná příloha: rýže, brambory
Použité koření: