Sekaná z mletého masa recept
2014-07-16- Cena : 150
- Pro : 8
- Příprava : 30m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 1:10 h
Použité suroviny:
1 kg vepřového bůčku, 2 vejce, 1 dcl Tatry (mléko v plechovce), pepř a sůl
Postup:
Bůček pomeleme a přidáme k němu Tatra mléko, 2 vejce, dochutíme pepřem a solí, vše řádně promícháme a necháme odpočinout 12 hodin v ledničce. Druhý den z masa vytvoříme 2 bochánky a upečeme v troubě. Po upečení sekanou ihned vyndáme z tuku. Výborná je za tepla i za studena.
Vhodná příloha:
Teplou sekanou podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, studenou s chlebem a sladkokyselou okurkou.
Použité koření:
Další vhodné koření: