Rychlý jahodový dort
2016-03-13- Chod: Chuťovka
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 45m
Použité suroviny:
Těsto:
100g polohrubé mouky
90g cukru krupice
3 vejce
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
Náplň: 400 ml mléka, 1 pudinkový vanilkový nebo karamelový prášek, 20g cukru krupice, 100g másla
Na zdobení: jahody (asi 300g), 1x dort želé červený (nebo jiné želé) 2 lžičky cukru krupice
Postup:
Těsto připravíme smícháním mouky, cukru, kypřícího prášku a žloutků, do kterých nakonec přišleháme sníh z bílků. Takto připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme náplň tak, že uvaříme pudinkový prášek s mlékem a cukrem podle návodu, ten necháme částečně vychladnout a do teplého až vlažného krému vmícháme máslo. Vychladlý korpus rozřízneme na polovinu, spodní díl pomažeme krémem, přikryjeme druhou polovinou korpusu, který pomažeme zbytkem krému a poklademe na plátky nařezanými jahodami. Vše zalijeme dort želé, které připravíme podle návodu a osladíme. V ledničce necháme vychladnout.