Rizoto s hlívou

2014-03-04
  • Cena : 90 Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 40m

Použité suroviny:

1 cibule, hlíva ústřičná (asi 400 g), 100 g nivy, 2 sáčky rýže (asi 250 g), 3 lžíce oleje, 1 kelímek smetany, 1 kostka bujónu,

Postup:

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a za stálého míchání orestujeme po dobu 5 – 10 minut. Pak do hrnce přilijeme přibližně 2 dcl vody, přidáme bujón a pod pokličkou dusíme na mírném plameni, až se voda vypaří. Poté přisypeme rozdrobenou nivu a za občasného zamíchání necháme rozpustit, nakonec přilijeme smetanu a promícháme, krátce prohřejeme. Do této směsi vmícháme rýži uvařenou zvlášť v osolené vodě.

Žlutavou barvu rizoto získalo přidáním lžičky koření kurkuma, které používám pro zdraví (nemusí být).

Kategorie: Ingredience: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

605 views

Podobné recepty:
  • DSC_0299

    Řízky z hřibů

  • pasta-1330541_960_720

    Špagety s houbami

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0027

    Dušená hlíva

  • květákové placky (2)

    Houbové karbanátky