Rizoto s hlívou
2014-03-04- Cena : 90 Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
1 cibule, hlíva ústřičná (asi 400 g), 100 g nivy, 2 sáčky rýže (asi 250 g), 3 lžíce oleje, 1 kelímek smetany, 1 kostka bujónu,
Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a za stálého míchání orestujeme po dobu 5 – 10 minut. Pak do hrnce přilijeme přibližně 2 dcl vody, přidáme bujón a pod pokličkou dusíme na mírném plameni, až se voda vypaří. Poté přisypeme rozdrobenou nivu a za občasného zamíchání necháme rozpustit, nakonec přilijeme smetanu a promícháme, krátce prohřejeme. Do této směsi vmícháme rýži uvařenou zvlášť v osolené vodě.
Žlutavou barvu rizoto získalo přidáním lžičky koření kurkuma, které používám pro zdraví (nemusí být).