Řecký gyros
2015-06-02- Kuchyně: Řecká kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 120 Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Ingredience:
500 g vepřového masa
1,5 lžička solamylu
4 lžíce kečupu
1 lžíce oleje
kořenící směs Gyros podle chuti
3 stroužky česneku
pepř, sůl podle chuti
Postup:
Maso důkladně omyjeme a nakrájíme na delší nudličky. K masu přidáme solamyl, kečup, olej, kořenící směs Gyros, prolisovaný česnek, pepř, a pokud je maso málo slané, přidáme sůl. Vše promícháme. Takto naložené maso necháme odležet v lednici zhruba 1 hodinu.
Poté maso osmažíme do měkka. Maso podáváme s hranolkami či americkými brambory a s čerstvou zeleninou.
Ingredients
- 500 g vepřového masa, 1,5 lžička solamylu, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, kořenící směs Gyros podle chuti, 3 stroužky česneku, pepř, sůl podle chuti
Method
No Steps Found !