Ravioli

2014-10-17
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 25m
  • Vaření : 35m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

Těsto: 50 dkg hladké mouky, 4 vejce, 2 lžíce oleje, špetka soli

Náplň: 40 dkg mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, 5 lžíc dušeného špenátu, pepř a sůl

Omáčka: 3 dcl kečupu, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička tymiánu, špetka bazalky, pepř a sůl, olej, strouhaný sýr na posypání

Postup:

Nejprve si připravíme masovou směs tak, že smícháme mleté maso s drobně nakrájenou cibulí, špenátem a vejcem, osolíme, opepříme a necháme odpočinout v ledničce. Mezitím vytvoříme těsto smícháním hladké mouky s vejci, olejem a špetkou soli, vyválíme ho na vále na tenkou placku a rádýlkem tvoříme čtverečky. Doprostřed každého čtverečku klademe hromádku masové směsi a přikryjeme druhým čtverečkem, řádně je uzavřeme a v mírně osolené vodě uvaříme. Dále na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, tymián, bazalku, osolíme a vmícháme kečup, dochutíme solí a pepřem, prohřejeme. Přeceděné ravioli na talíři přelijeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.

Použité koření:

bazalka

tymián

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

980 views

Podobné recepty:
  • hamburger-494706_640

    Hovězí hamburger

  • meatballs-1189263_960_720

    Pikantní mleté řízky

  • konigsberg-996123_960_720

    Smažené kuličky s omáčkou

  • albondigas-628290_960_720

    Masové kuličky s pirátskou směsí

  • lamb-1095653_960_720

    Milánské kotlety