Ravioli
2014-10-17- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 25m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
Těsto: 50 dkg hladké mouky, 4 vejce, 2 lžíce oleje, špetka soli
Náplň: 40 dkg mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, 5 lžíc dušeného špenátu, pepř a sůl
Omáčka: 3 dcl kečupu, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička tymiánu, špetka bazalky, pepř a sůl, olej, strouhaný sýr na posypání
Postup:
Nejprve si připravíme masovou směs tak, že smícháme mleté maso s drobně nakrájenou cibulí, špenátem a vejcem, osolíme, opepříme a necháme odpočinout v ledničce. Mezitím vytvoříme těsto smícháním hladké mouky s vejci, olejem a špetkou soli, vyválíme ho na vále na tenkou placku a rádýlkem tvoříme čtverečky. Doprostřed každého čtverečku klademe hromádku masové směsi a přikryjeme druhým čtverečkem, řádně je uzavřeme a v mírně osolené vodě uvaříme. Dále na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, tymián, bazalku, osolíme a vmícháme kečup, dochutíme solí a pepřem, prohřejeme. Přeceděné ravioli na talíři přelijeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.
Použité koření: