Rajská omáčka po benátsku
2014-10-17- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 40,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
4 rajčata, 1 cibule,1 stroužek česneku, kousek celeru, petržele a mrkve, rajčatový protlak, sklenička bílého vína, lžíce hladké mouky, trochu polévkového koření, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce bazalky, pepř a sůl, olivový olej
Postup:
Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer, zalijeme troškou vody, dále přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, přidáme lžičku polévkového koření a dusíme asi půl hodiny. Pak omáčku dochutíme rajčatovým protlakem, muškátovým oříškem, podle potřeby osolíme, krátce povaříme a přecedíme. Nakonec vmícháme bílé víno a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ozdobíme nasekanou bazalkou.
Vhodná příloha: rýže těstoviny, knedlík
Použité koření: