Rajská omáčka po benátsku

2014-10-17
  • Cena : 40,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 25m
  • Připraveno : 40m

Použité suroviny:

4 rajčata, 1 cibule,1 stroužek česneku, kousek celeru, petržele a mrkve, rajčatový protlak, sklenička bílého vína, lžíce hladké mouky, trochu polévkového koření, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce bazalky, pepř a sůl, olivový olej

Postup:

Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme na kostky nakrájenou mrkev, petržel a celer, zalijeme troškou vody, dále přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, přidáme lžičku polévkového koření a dusíme asi půl hodiny. Pak omáčku dochutíme rajčatovým protlakem, muškátovým oříškem, podle potřeby osolíme, krátce povaříme a přecedíme. Nakonec vmícháme bílé víno a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ozdobíme nasekanou bazalkou.

Vhodná příloha: rýže těstoviny, knedlík

Použité koření:

muškátový oříšek

bazalka

polévkové koření

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 187 views

Podobné recepty:
  • lamb-1095653_960_720

    Milánské kotlety

  • pasta-1330541_960_720

    Špagety s houbami

  • crepes-3457_960_720

    Boloňské palačinky s masem

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky

  • bruschetta-887336_960_720

    Italské topinky