Polévka s játrovými knedlíčky

2014-05-28
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 35m
  • Připraveno : 50m

Použité suroviny:

1 cibule, 1 rajče, 3 stroužky česneku, velká hrst kořenové zeleniny nakrájené na kostičky (může být i mražená), kostka masoxu, polévkové koření, vlasové nudle nebo jiné těstoviny

Na knedlíčky: 25 dkg játry, 1 vejce, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky majoránky, sůl a pepř, strouhanka

Postup:

Do hrnce vložíme cibuli, stroužky česneku, rajče, kořenovou zeleninu, masox a zalijeme přiměřeným množstvím vody (asi 1,5 litru) a vaříme asi 15 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky tak, že na masovém strojku pomeleme játru a cibuli, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme a opepříme, zahustíme strouhankou a řádně promícháme. Z polévky vytáhneme cibuli, sroužky česneku i rajče a do vařící polévky přes cedník (tzv. nokovač) vkládáme játrovou směs, takto tvoříme knedlíčky, které necháme v polévce povařit asi 5 minut. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, přidáme uvařené vlasové nudle nebo jiné těstoviny a zdobíme nasekanou pažitkou.

Použité koření:

majoránka

pepř černý

Kategorie: Ingredience: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

625 views

Podobné recepty:
  • soup-2845552_960_720

    Rychlá čočková polévka

  • food-993502_960_720

    Hovězí polévka s nudlemi

  • soup-4381589_960_720

    Provensálská polévka se zeleninou

  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0015 (2)

    Boršč