Pizza recept
2015-11-18- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Chuťovka, Večeře
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 5m
- Připraveno : 25m
Suroviny:
Těsto:
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
0,5 l vlažné vody
špetka cukru a soli
100 ml oleje
Na oblohu:
kečup
oregáno sušené
salám
plátky sýra
– nebo co dům dal
olej, stroužek česneku
Postup:
Do velké mísy nasypeme mouku, trošku soli a cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou, vše rukama promícháme a vytvoříme těsto, které necháme 10 minut odpočinout. Pak k těstu přidáme olej a opět rukama zapracujeme do těsta. Misku přikryjeme suchou utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
Z tohoto množství připravíme 7 pizz (já si rozdělím těsto na 7 dílků, upeču jen tolik, co sníme, zbytek pizz dám do mrazničky, každou zvlášť uložím do mikroténového sáčku a mám je připravené na příště, je to pak ještě větší rychlovka, jen je rozmrazíme).
Těsto rozložíme na plech, který jsme předtím vymazali olejem, snažíme se mít těsto co nejtenčí. Povrch potřeme kečupem, zasypeme oregánem nebo jinými bylinkami a rozložíme plátky salámu, sýra.
Vložíme do rozehřáté trouby a upečeme při 250 až 300 st. C po dobu 5 minut. Ještě horké okraje pizzy potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem.