Pikantní vepřové kotlety

2014-07-21
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

4 vepřové kotlety, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžíce medu, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, citrónová šťáva, 1 bobkový list, sůl a pepř, 1/2 lžičky zázvoru a tymiánu, olej

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Mezitím v misce smícháme prolisovaný česnek, tymián, kečup, med, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, vejce, pepř a 2 lžíce oleje. Polovinou této směsi potřeme kotlety, podlijeme je vodou, přidáme bobkový list a dusíme téměř do poloměkka. Pak maso obrátíme na druhou stranu, potřeme je zbylou polovinou směsi a dodusíme do měkka.

Vhodná příloha: rýže, hranolky

Použité koření:

zázvor mletý

bobkový list

tymián

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

873 views

Podobné recepty:
  • wiener-schnitzel-356436_960_720

    Lučinové řízky

  • DSC_0084 - kopie

    Krkovička pečená v troubě

  • DSC_0087

    Grilovaná krkovička

  • DSC_0010

    Čínské řízky

  • lime-1152858_960_720

    Krkovička na medu