Peperonáta
2014-10-16- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 35,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
1/2 hlávky bílého zelí, 5 rajčat, 5 zelených paprik, 1 červená paprika, 5 stroužků česneku, 2 cibule, olej, chilli papričky, trošku polévkového koření (vegety), 1 lžička koření bylinkové máslo (nemusí být), sůl a pepř
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, papriky na nudličky a chvilku podusíme. Pak přisypeme nakrájené zelí, na osminky nakrájená rajčata a chilli papričky, vše osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Vmícháme bylinkové koření a dochutíme polévkovým kořením. Podáváme jako přílohu k masu.
Použité koření: