Pekingské maso

2016-10-03
  • Cena : 60,-Kč
  • Pro : 2
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 55m
  • Připraveno : 1:10 h

Použité suroviny:

30 dkg libového hovězího masa
1 cibule
1 červená kapie
kousek pórku
1 vejce
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bílého vína
trošku cukru
1/2 kostky hovězího bujónu
trošku octa
1 lžíce škrobu
polévkové koření
olej

Postup:

Maso nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme marinádou připravenou smícháním 2 lžíc sójové omáčky, 1 lžíce bílého vína a troškou cukru a necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku tak, že na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme trošku cukru a za stálého míchání necháme zezlátnout, po vychladnutí přidáme trošku vody, bujón a přivedeme k varu, stáhneme z ohně a vmícháme lžíci sójové omáčky, trošku octa a nakonec lžičku škrobu rozméchaného v trošce vody. Odleželé maso promícháme v rozšlehaném vejci smíchaném se 2 lžíičkami škrobu a vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání opékáme téměř do změknutí, pak k masu přidáme na nudličky nakrájenou papriku, cibuli a pórek a restujeme ještě asi 5 – 10 minut. Nakonec smícháme připravenou omáčku s masovou směsí.

Vhodná příloha: rýže

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

4 145 views

Podobné recepty:
  • hamburger-494706_640

    Hovězí hamburger

  • sweet-and-sour-pork-1264563_960_720

    Vepřové nudličky na arašídech

  • food-632215_960_720

    Vepřové nudličky s hráškem

  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky