Pekingské maso
2016-10-03- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 2
- Příprava : 15m
- Vaření : 55m
- Připraveno : 1:10 h
Použité suroviny:
30 dkg libového hovězího masa
1 cibule
1 červená kapie
kousek pórku
1 vejce
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bílého vína
trošku cukru
1/2 kostky hovězího bujónu
trošku octa
1 lžíce škrobu
polévkové koření
olej
Postup:
Maso nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme marinádou připravenou smícháním 2 lžíc sójové omáčky, 1 lžíce bílého vína a troškou cukru a necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku tak, že na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme trošku cukru a za stálého míchání necháme zezlátnout, po vychladnutí přidáme trošku vody, bujón a přivedeme k varu, stáhneme z ohně a vmícháme lžíci sójové omáčky, trošku octa a nakonec lžičku škrobu rozméchaného v trošce vody. Odleželé maso promícháme v rozšlehaném vejci smíchaném se 2 lžíičkami škrobu a vložíme na rozehřátý olej a za stálého míchání opékáme téměř do změknutí, pak k masu přidáme na nudličky nakrájenou papriku, cibuli a pórek a restujeme ještě asi 5 – 10 minut. Nakonec smícháme připravenou omáčku s masovou směsí.
Vhodná příloha: rýže