Pařížské kostky
2017-06-28- Chod: Chuťovka
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 45m
Suroviny:
Těsto:
450 g polohrubé mouky
200 g cukr moučka
110 ml oleje
220 ml mléka
3 lžíce kakaa
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
Krém:
2 smetany ke šlehání
2 čokoládové tyčinky Ledové kaštany
Na posypání:
strouhaná čokoláda
Postup:
Den předem si připravíme smetanu: Do kastrolu nalijeme obě šlehačky a zahříváme, do teplé přidáme nalámané ledové kaštany a za stálého míchání povaříme 1 minutu. Pak hrnec odstavíme, necháme vychladnout a pak necháme odležet v ledničce do druhého dne (jinak by šlehačka nešla našlehat).
Druhý den smícháme všechny suroviny potřebné na těsto a takto připravené těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Těsto upečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu asi 20 až 25 minut.
Z lednice vytáhneme připravenou šlehačku a elektrickým šlehačem ji vyšleháme do hustého krému, který rozetřeme na vychladlé těsto. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.