Pařížské kostky

2017-06-28
  • Cena : 90,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 25m
  • Připraveno : 45m

Suroviny:

Těsto:
450 g polohrubé mouky
200 g cukr moučka
110 ml oleje
220 ml mléka
3 lžíce kakaa
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva

Krém:
2 smetany ke šlehání
2 čokoládové tyčinky Ledové kaštany

Na posypání:
strouhaná čokoláda

Postup:

Den předem si připravíme smetanu: Do kastrolu nalijeme obě šlehačky a zahříváme, do teplé přidáme nalámané ledové kaštany a za stálého míchání povaříme 1 minutu. Pak hrnec odstavíme, necháme vychladnout a pak necháme odležet v ledničce do druhého dne (jinak by šlehačka nešla našlehat).
Druhý den smícháme všechny suroviny potřebné na těsto a takto připravené těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Těsto upečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu asi 20 až 25 minut.
Z lednice vytáhneme připravenou šlehačku a elektrickým šlehačem ji vyšleháme do hustého krému, který rozetřeme na vychladlé těsto. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 221 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • stažený soubor (8)

    Míša řezy z cukety

  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • stažený soubor

    Bábovka s goji