Pálfy guláš
2014-10-20- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 110,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 15m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:15 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězí kližky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 celer, 15 dkg žampiónů, hrst nasekané petrželové natě, 1/2 lžíce kečupu, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé mleté papriky, trochu majoránky a tymiánu, špetka kmínu, pepř a sůl, sádlo, kapka octa
Postup:
Na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme mletou sladkou i pálivou papriku a kečup. Přidáme na kostky nakrájené maso, zakápneme octem a za stálého míchání osmahneme ze všech stran, až vypustí šťávu. Zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme a dusíme, nejlépe v tlakovém hrnci, téměř do měkka. Pak k masu přidáme očištěné a nakrájené žampióny, nasekanou petrželovou nať, na kostky nakrájenou mrkev a celer, kmín, majoránku, tymián. Nakonec opepříme. Můžeme dochutit pikantnějším kořením, např. chilli, chilli papričkou nebo kořením hungária.
Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo
Použité koření:
Další vhodné koření: