Palermská minestra
2014-10-17- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
1 kg polévkové kuřecí směsi, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1/2 lžíce kuliček nového koření, masox, 2 lžíce oleje, vlasové nudle, 10 dkg strouhaného sýru, 1/2 lžičky bazalky, 1 lžička petrželky, 1 lžíce polévkového koření
Do hrnce vložíme kuřecí polévkovou směs, masox, nové koření, lžičku polévkového koření , zalijeme přiměřeným množstvím vody a uvaříme do měkka. Pak přecedíme, z kostí obereme maso a přidáme do vývaru. Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, vložíme bazalku, rajský protlak a petržel a zalijeme vývarem. Mezitím si uvaříme vlasové nudle, které přidáme do hotové polévky. Na talíři zdobíme strouhaným sýrem.
Použité koření: