Ostružinový koláč s drobenkou
2015-08-06- Chod: Chuťovka
- Cena : 110,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 15m
- Vaření : 45m
- Připraveno : 60m
Potřebné suroviny:
Těsto:
500 g polohrubé mouky
170 g cukru
300 g rozpuštěného másla
špetka soli
Nádivka:
750 g měkkého tvarohu
500 g ostružin
100 g másla
150 g cukru moučka
4 vejce
1/2 sáčku vanilkového pudinku
Postup:
V míse smícháme mouku s cukrem a špetkou soli, přidáme rozpuštěné máslo a pomocí mixéru vytvoříme drobenku, dvě třetiny rozložíme na vymazaný plech, přitlačíme a v troubě po dobu 10 minut předpečeme.
Mezitím si připravíme nádivku tak, že smícháme máslo a cukr, postupně vmícháme vejce a nakonec dobře promícháme s tvarohem a vanilkovým pudinkem.
Na předpečený koláč rozložíme omyté a okapané ostružiny a pomažeme tvarohovou nádivkou, povrch poklademe odloženou třetinou drobenky.