Ostružinové řezy
2015-08-04- Chod: Chuťovka
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 10m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 40m
Potřebné suroviny:
100 g másla nebo hery
90 g cukr moučka
3 vejce
170 g hladké mouky
60 g hrubé mouky
½ balíčku kypřícího prášku do pečiva
1 dcl mléka
Ostružinový krém:
600 g ostružin
2 balíčky pudinkového vanilkového prášku
cukr krupice podle chuti
citrónová šťáva
marmeláda
Postup:
Změklé máslo smícháme s cukrem, opatrně přidáme žloutky a vymícháme do pěny, pak přidáme obě mouky, prášek do pečiva a mléko a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch uhladíme a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý plát pomažeme marmeládou a povrch potřeme ostružinovým krémem a necháme ztuhnout.
Příprava ostružinového krému: Ostružiny podusíme v trošce vody do měkka, směs doplníme vodou na objem 6 dcl, necháme částečně vychladit, část z toho oddělíme a v ní dobře rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme do ostružinové směsi, za stálého míchání uvedeme k varu a povaříme dvě minuty.