Ořechová roláda
2014-10-20- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Chod: Chuťovka
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Použité suoviny:
1 listové těsto, 2 vejce, 30 dkg mletých vlašských ořechů, 4 lžíce rumu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 15 dkg mletého cukru, citrónová šťáva
Postup:
Nejprve si připravíme náplň tak, že žloutky s mletým cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkový cukr, prášek do pečiva, ořechy, rum, nakonec vmícháme sníh z bílků, dochutíme citrónovou šťávou. Listové těsto vyválíme v plát, potřeme ho připravenou náplní, zavineme a upečeme ve středně vyhřáté troubě.