Moskevský guláš
2014-08-26- Cena : 90,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 1:5 h
- Připraveno : 1:25 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězího masa na guláš (nejlépe kližky), 2 cibule, sádlo, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pikantnějšího kečupu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky gulášového koření, kostka masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl a pepř
Postup:
Na rozehřátém sádle v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání, až maso vypustí šťávu. Přisypeme mouku, necháme ji opražit. Přilijeme trochu vody, vmícháme kečup, masox nebo polévkové koření a vaříme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou. Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou cibulí nebo lžicí zakysané smetany.
Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, pečivo
Použité koření:
Další vhodné koření: