Moskevský guláš

2014-08-26
  • Cena : 90,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 1:5 h
  • Připraveno : 1:25 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa na guláš (nejlépe kližky), 2 cibule, sádlo, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pikantnějšího kečupu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky gulášového koření, kostka masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl a pepř

Postup:

Na rozehřátém sádle v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání, až maso vypustí šťávu. Přisypeme mouku, necháme ji opražit. Přilijeme trochu vody, vmícháme kečup, masox nebo polévkové koření a vaříme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou. Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou cibulí nebo lžicí zakysané smetany.

Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, pečivo

Použité koření:

paprika sladká

gulášové koření

polévkové koření

pepř černý mletý

Další vhodné koření:

paprika lahůdková

paprika uzená

pepř bílý mletý

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

576 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš