Meduňkový sirup

2015-07-08
  • Cena : 25,-Kč
  • Pro : 6
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 3m
  • Připraveno : 18m

Potřebujeme:

10 stonků meduňky s lístky
1 citrón
10 g kyseliny citrónové
1 kg cukru krupice nebo krystal
1 litr vody

Postup:

Nejpve necháme převařit vodu, pak ji dáme zchladnout. Do vychladlé vody namočíme všechnu omytou meduňku, přidáme očištěný citrón zbavený jader a nakrájený na plátky a necháme louhovat na chladném místě 24 hodin.
Druhý den tekutinu přecedíme, nalijeme do hrnce, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a za občasného míchání přivedeme k varu, až se cukr rozpustí, povaříme asi 3 minuty. Vychladlý sirup plníme do sklenic, které uzavřeme a uložíme v chladu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

789 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens